Pyetje përgjigje

Si mund te mar informacione mbi eventet?

Per informacione te perditesuara ju mund te beni subscribe ne faqen tone te internetit dhe do te njoftoheni per cdo event te ri.

Ku zhvillohen aktivitetet?

Eventet zhvillohen pothuajse ne te gjitha qytetet e Shiperise. Secila zone zhvillon aktivitete per te ciat shquhet si psh, Gjirokaster per trashegimine kulturore, qytetet bregdetare, per turizmin apo aktivitete te ndryshme pergjithesisht por jo vetem te sezonit turistik.

Zona veriore zhvillon aktivitete per atraksionet natyrore, kulinari por edhe per trashegimne kulturore.

Mjafton te vizitoni nje qytet dhe argetimi eshte i garantuar.

Une nuk vij ne Shqiperi pasi ai eshte nje vend i rrezikshem.

Shqiperia per nivelin e sigurise ka nje nivel pikesh prej 75 nga 100. Kjo do te thote qe Shqipoeria eshte nje vend i sigurte per tu vizituar. https://www.travelsafe-abroad.com/albania

Kjo vjen nga trashegimia e pasur qe shqiptaret kane, ku ne nje thenie shqiptare thuhet:

“Shtepia e shqiptarit eshte e Zotit dhe e Mikut”

Cfare mund te bej ne Shqiperi

Shqiperia te ofron nje shume llojshmeri atraksionesh dhe eventesh nga Veriu ne Jug gjate 365 diteve te vitit.

Aktivitetet qe zhvillohen perfshijne kulinarine, veshjet, traditat, koncerte etj.

Duke vizituat Shqiperine ju do te njiheni edhe me mikpritjen dhe zemergjeresine qe i karakterizon Shqiptaret.

Gjithashtu evente te larmishme ka edhe jeta gjate nates me koncerte te ndryshme apo aktivitete sportive.

Cfare mund te vizitoj ne Shqiperi persa i perket turizmit

Shqiperia ka nje pasuri qytetesh, qytetesh dhe destinacionesh piktoreske per t’u ofruar udhetareve. Ne vere, destinacioni i zgjedhur per shume njerez jashte kryeqytetit eshte Riviera Shqiptare, ku mund te gjeni shume plazhe te shkreta per t’u shijuar, ndonjehere vetem me shoqerine e disa peshkatareve vendas dhe bunkereve te vjeter per t’u shijuar. Malet shqiptare ofrojne gjithashtu mundesi te shumta ecjeje.
Per adhuruesit e udhetimeve industriale dhe alternative, Shqiperia ofron gjithçka nga Urbex dhe hipja mbi trenat e shkaterruar komuniste deri te ecja dhe historia komuniste. Vendi ka gjithashtu nje pasuri te historise se lashte nga rrenojat romake deri te pamjet etnografike qe lidhen me Iliret.

Po une qe nuk di te flas Shqip?

39,9% e grupmoshes 25–64 vjeç eshte ne gjendje te perdore te pakten nje gjuhe te huaj. Gjuha e huaj kryesore e njohur eshte anglishtja me 40,0%, e ndjekur nga italishtja me 27,8% dhe greqishtja me 22,9%. Anglishtfolesit jane kryesisht te rinj, njohja e italishtes eshte e qendrueshme ne çdo grupmoshe.

Cfare eshte kodi BESA

Besa, ose kulti i fjalë së dhënë, lidhet në burim me mitin biblik të fjalë: ‘Në fillim ishte fjala’. Para se të ishte shkrimi, kontrata, njeriu, bota ishte vet fjala. Ky kult madhështor, i cili, në popujt evro-perëndimor pak nga pak mori karakterin e një idomene fetare kishtare, te shqiptarët ruajti gjuhën e burimit. Lidhja në fjalë (besë) përbënte kanunin autoritetin më të larë. Të gjitha marrëdhëniet në gjini, fis, famulli, bajrak dhe në nivelin më të lartë të bashkësisë etnike lidheshin në fjalë përkatësisht në besë. Besa është testament moral i shqiptarëve qysh prej periudhës mitologjike.

Follow by Email
YouTube